Fertilitet

Fertilitet

Der kan være mange problemer man kan støde ind i når man gerne vil sætte et barn i verden.
Der kan være nedsat ægkvalitet hos kvinden, som måske kan være  pga alder. Der kan også være nedsat blodcirkulation til livmoder og æggestokke f.eks pga tidligere operationer, underlivsbetændelser eller åreforkalkning. Det kan også skyldes hornelle forstyrrelse som PCO, og ud over det kan mandens sæskvalitet også være nedsat. Der er mange faktorer der spiller ind når ønsket om at få et barn skal realiseres.

Mange af ovennnævnte problemstillinger kan være svære at diagnosticere. Derfor er laserbehandlingen i høj grad relevant, hvis du er ufrivilligt barnløs uden kendt årsag.

Behandlinger

Siden GigaLaseren blev lanceret i 2008, er der kommet flere og flere “laserbabyer” i Danmark. Det drejer sig om børn født af en ellers infertil mor efter behandling med laserterapi. På nuværemde tidspunkt har Giga-laser hjulpet omkring 100 par med at blive gravide.

Giga-laseren øger blodgennemstrømningen i livmoder og æggestokke, så chancerne for at blive gravid øges. Jeg anbefaler, at du får 5-6 laserbehandlinger i ugerne op til ægløsning/ægoplægning. Behandlingen kan med fordel kombineres med andre behandlingstyper.

Kvinder som er  over 40 år skal altid forvente længere behandlingstid og lavere succesrate. De fleste mænd vil erfaringsmæssigt opleve forbedret sædkvalitet allerede efter 3 behandlinger.