Gigt

Gigt

Gigt er noget de fleste af os kender til.
Vi kender sikkert alle til nogle mennesker der klager over smerter i skuldre, hænder, fødder og ryg. Nogen har mange smerter andre har ikke, en del tager smertestillende medicin dagligt, mens andre helst  vil undgå den medicinske behandling.

Men fælles for dem er, at gigten begrænser dem i dagligdagen. De kan ikke de samme ting som før gigten og derfor nedsætter det livskvaliteten.

Desværre er der ikke ret mange der kender til laserbehandling, og det er rigtig ærgeligt. For laserbehandling kan lindre gigtsmerter og øge bevægeligheden. I nogen tilfælde kan man endda opleve fuldstændig smertefrihed. Jo før man får laser behandling, jo bedre.

Der skal lige nævnes at laser behandling ikke kan ændre på den knoglestruktur der allerede er fortykket, men generne kan reduceres markant.

Den nyeste forsknings artkel på Cochrane, læs mere om laserbehandling og gigt på denne side.

http://www.cochrane.org/CD002049/MUSKEL_low-level-laser-therapy-for-rheumatoid-arthritis

gigt

Gigt behandling

Der findes over 200 forskellige gigtsygdomme, men de mest kendte vil jeg komme ind på herunder. Fælles ved gigtbehandlingerne er at ved første behandling kan der opstå noget varme, murren eller smerte.

Slidgigt i knæ

Afhængig af hvor meget slid der er i knæet, vil betyde hvor mange gange behandlinger,der skal til. Ved moderat slid vil der kunne mærkes en bedring, når der er givet omkring 5 behanlinger.

Slidgigt i hænder

Her er det meget individuelt. Drejer det sig kun om en enkelt finger eller er det de fleste led der er plaget af gigt. Man skal regne med, at man skal have 2-3 behandlinger pr uge. og somregel 12-16 behandlinger. Laserbehandlingen  kan gøre at ledene mere smidige, rørige og finmotorikken bedres.

Slidgigt i skulder og nakke

Allerede ved første behandling, vil der kunne mærkes en forskel. Du vil føle dig afslappet i alle muskler og sener, de bliver varmet og blødgjort af laserbehandlingen. Hvor mange laserbehandlinger der skal til afhænger af hvor stive og påvirket din nakke/skulder er.