Kvinder

Kvinder.

Jeg har valgt at lave en side med det der forekommer “mest hos kvinder”, da den omhandler nogle af de problemer man kan støde på igennem sit liv som kvinde. Da der sker mange hormonelle forandringer i kroppen, kan det desværre også give en del problemer, som f.eks menstuationssmerter, hovedpine/migræne og ikke mindst svedeture og søvnproblemer senere i livet.

Menstruation

Igennem livet gennemgår kvinden forkellige faser. Fra pige til  kvinde får hun sin første menstruation- som er en kompliceret proces, hvor mange hormoner, organer og nervesystem skal til at arbejde sammen Det er først og fremmest hormonerne, der indvirker på menstruationen. Hvis hormonerne svinger lidt, svinger cyklusen også. Ved at dyrke regelmæssig motion og være i god form,  har en god indflydelse på menstruationen. Det kan være med til at  holde den regelmæssig og gøre den mindre smertefuld. Det opleves meget forskelligt som kvinde at få menstruation, nogen får ubehag, nogle mærker kun lidt til det, mens andre er plaget af smerter.

 

Graviditet

Når den første menstruation er kommet, er kvinden klar til at blive gravid. De fleste venter til midt tyverne med at sætte børn i verden og nogen enda længere tid til sidst i treidverne. Nogen går det let for andre støder ind i problemer med at blive gravide. Desværre går det ikke altid lige let.

Overgangsalderen

Overgangsalderen er en naturlig proces i kvindekroppen og opstår, fordi mængden af æg falder, og ægmodningen svigter for til sidst. Det er en tid kendetegnet ved, at produktionen af østrogen og progesteron falder. Når produktionen af de kvindelige kønshormoner falder, kan det give de gener, som mange kvinder får i overgangsalderen.
Kvinder er gennemsnitligt 52 år, når de får den sidste menstruation.

Behandlinger

Laserbehandling og Acu-Nova acupunktur er særdesles effektiv til at afhjælpe nogle af ovenstående problemer. Afhængig af hvad problemet er kan det også være en rigtig god ide at kombinere de to former.