Menstruation

Menstruation

Menstruation er blødninger fra livmoderen. Blødningerne passerer ud gennem skeden (vagina) og er en del af den kvindelige forplantningscyklus. Kvinder får normalt menstruation, når de kommer i puberteten og bliver kønsmodne. Nogle kvinder har en regelmæssig cyklus allerede fra starten af hvor andre er lidt længere tid om at menstuationen bliver regelmæssig. Som regel er en menstruationscyklus imellem 21 og 35 dage, og blødningerne kan varierer fra 2-5 dage.

Menstruation er en kompliceret proces, hvor mange hormoner, organer og nervesystem skal samarbejde. Vægten påvirker også hormonbalancen og dermed menstruationen. Undervægt kan sætte hormonerne i stå, som derved gør at menstruationen ophører. Overvægtige kvinder kan også få forstyrrelser i deres hormoner, som derved kan gøre at de har vanskeligere ved at blive gravide.  Det at være i god form og dyrke regelmæssig motion har en positiv indflydelse på menstruationen. Det er ofte med til at holde den regelmæssig og gøre den mindre smertefuld.

Smerter

Det er meget forskelligt, om kvinder får ubehag af menstruationen. Nogle mærker kun lidt til det, mens andre er plaget af smerter, der i visse tilfælde kan være begrænsende for kvindens aktiviteter.

Symptomerne kan være smerter og krampeagtige sammentrækninger i underlivet, oppustethed,kvalme og opkastninger, humørsvingninger, hovedpine og migræne, svedeture og tab af energi

Behandling

Årsager til menstruationsmerter kan være mange, men hvis det er udelukket af lægen at der ikke findes nogen sygdom bag smerterne . Kan behandlingen være Giga-laser. Laserbehandlingen gør at blodgennemstrømningen øges, cellerne får fornyet energi så smerterne i underlivet mindskes.

Ring 31229464 for at høre nærmere.