Psoriasis

Psoriasis

Tidligere opfattede man psoriasis som en hudsygdom. Man ved idag at det er immunsystemet der er ukontrolabel, ved at danne for mange hudceller. Når cellerne ophober sig i huden, gør det, at huden bliver kløende, fortykket og skællende. Laserbeandling kan ikke helbrede psoriasis, da det er en autoimmun sygdom, men kan dæmpe kløen og mindske udslettet. Du kan faktisk allerede efter 1. gang mærke at kløen mindskes og rødmen bliver mindre.

Behandlinger

Du skal nok regne med imellem 6-20 behandlinger for at få bugt med psoriases, men det kommer også an på, hvor hårdt du er angrebet. Billedet med fødderne herunder, har fået 6 behandlinger.Har lige talt med hende og det er ca 10 måneder siden at hun har fået behandling og der har ikke været noget udbrud siden.

 

Efter 5-6 behandlinger med Giga-laser.

 

 

 

 

 

Ny klient

Jeg er lige nu igang med at behandle en anden klient,  med psoriasis på foden. Hun er dog mere angrebet end ovenstående. Hvis du selv har psoriasis, kan du måske være interesseret i at følge forløbet her. Jeg har tænkt mig at sætte billeder ind, efter hver behandling. Så du kan følge med og se ændringerne undervejs.

  

Det startede som en plet på størrelse med en enkrone for ca.4 mdr. siden. Derefter er det bare blevet større og større. Det er indtil videre kun behandlet med fed creme.

           

Det sidste billede her ovenover, er sendt hjemme fra kunden d 18/5. Hun

fortæller at billedet gør det lidt mere rødt end det, i virkeligheden er.

Hun har også haft ondt i udslettet,  dette er også overstået. Jeg kan næsten ikke

vente til at se hende igen

 

Det  er 20 dage siden jeg opstartede behandlingen, jeg kan se en ændring. Men det mærkes stadig fortykket nogle steder, men det går da  fremad, og udslettet er da ikke blevet størrer.

 

Der er ikke sket den store ændring fra sidste gang.

Pga sommerferie og klienten blev stresset over lang transport fra hjemmet til kliniken, er behandlingen stoppet. Hun valgte at gå over til en kost som kunne hjælpe på autoimune sygdomme. Dette virker som en god ide, og psoriasis udslettet er i bedring. Jeg håber at jeg får tilsendt et billede i løbet af nogle måneder, så jeg kan se udfaldet af ændring af spisemønster i forhold til psoriasis.