Forskellige former for sår.

  • Forkølelsessår
  • Skinnebenssår
  • Operationssår
  • Ar og arvæv
  • Diabetessår

 

84 årig kvinde har slået sit ben på sengehesten.

Ældre mennesker har svært ved at hele og sår er noget der kan tage fra halve til hele år at læge. Med laser sker der en hurtigere opheling, sår tager omkring 3 mdr med laser, hvis der ikke er andre komplikationer der støder til. Dette sår tog 3 mdr, at hele op. Kvinden har fået ca 20 behandlinger, 2 gange om ugen med laserpen da hun ikke havde mulighed for at komme i klinikken.

elisesaar1elisesaar2elisesaar3elisesaar4

 

Skinnebenssår og almindelige overfladesår.

bente1bente2bente3bente4

73 årig kvinde med venøs bensår. Det har taget ca 3 mdr. at få såret lægt, da der var problemer med vand i benene,som blev ved med at lave huller, men det skal siges at sidste gang hun havde et ligende venøst sår, havde hun det et år, før det var helet op.

Det er svært at sætte tid på og antal behandinger, da det afhænger af dybde og størrelse af såret, og hvad der støder til af komplikationer. Men omkring 2-3 mdr. skal der nok bruges i de fleste tilfælde, og alder er også en faktor der spiller ind. Jo ældre jo længere tid. Men 2 gange om ugen, skal der sættes tid af til sårbehandling.

imageimageimageimage

20 årig ung mand med 2 sår der ikke ville hele, havde haft det i 3 uger uden at det gjorde tegn til at ville hele op. Det er uvist om det er fremkommet af svamp, men han fik behandling for dette. Såret startede med at hele allerede 1. gang med Giga-laseren, han fik 3 gange ialt.